Afgeronde programma’s

WVS Consulting is al jarenlang betrokken bij hulpprojecten. Wij dragen bij aan een eerlijkere wereld zonder armoede.

De volgende projecten zijn inmiddels afgerond.

Woord en Daad

Woord en Daad heeft WVS gevraagd om haar lokale partner, genaamd ADP (Aridland Development Program) in Karamoja, Noord-Uganda te adviseren bij het bedrijfsmatig opzetten van een “revolving fund” om de armste lokale boeren (kleine) investeringsmogelijkheden te bieden (meestal in bijenkorven en aanverwante middelen) om hun inkomsten te verhogen.

Vakschool in Zomba, Malawi

In 2008 is WVS Onderwijs betrokken bij de opbouw en de voortgaande ontwikkeling van een middelbare school in Zomba, Malawi. Om de groei verder te stimuleren heeft de directeur van het TDCC eind 2014 een groeiplan ontwikkeld en aan ons voorgelegd voor sponsoring. Dit hebben we tot 2015 gedaan.

DWL & Stichting Waterpas

Schoon drinkwater is voor ons heel gewoon. Helaas is dat niet overal in de wereld het geval. In Kenia heeft ruim de helft van de mensen geen toegang tot voldoende en (vooral) veilig drinkwater. Dankzij onze bijdrage kon DWL (Dutch Water Limited) maandelijks tot 5.000 liter schoon water afleveren bij tehuizen en scholen.

Audit op school in Malawi

2014 – WVS onderhoudt al vele jaren een relatie met een vakschool in de stad Zomba, Malawi. Hiermee voorziet de school in een behoefte die er leeft bij de aanwezige (internationale) bedrijven en biedt het de jeugd een toekomstperspectief van een betaalde baan.

Werkbezoek vanuit WVS aan de TDC

In 2011 nam Ton van Nieuwkoop namens WVS Onderwijs deel aan een werkbezoek aan Zambia en Malawi. In Zambia bezocht hij een aantal basisscholen en vakscholen. In Zambia en Malawi is men vooral bezig te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen überhaupt naar school komen en deze ook afmaken. 

Vakschool in Bobo, Burkina Faso

In 2005 participeerde WVS Consulting in projectgroep ‘Bobo’. Motto van deze werkgroep: ‘Maak van een kind een vakman’. Deze projectgroep zorgde op doortastenende en enthousiaste wijze voor gereedschap en materialen die in december 2005 per container zijn verzonden naar Burkina Faso.

Oprichten van een meisjes hostel

Het onderwijsinstituut riep opnieuw hulp in om het christelijk hoger beroepsonderwijs in Malawi te versterken. Samen wordt gekeken, omdat vooral goed onderwijs ook in Malawi de kansen op een baan vergroot en daarmee bijdraagt aan het terugdringen van de vaak schrijnende armoede in dit Afrikaanse werelddeel.