Kansarme kind

WVS participeert in lokale initiatieven in de armste delen van Afrika gericht op onderwijs aan kwetsbare kinderen. Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt. Door scholing en aandacht voor hun fysieke en mentale gezondheid willen wij de levens van deze kinderen weer een positieve draai geven.

Verhalen van kinderen

Oliver – Hope for the Children

Oliver is opgegroeid in het afgelegen Amudat District in Oost Oeganda. Tijdens haar jeugd was Amudat heel anders dan nu. Oliver wilde iets betekenen voor kinderen in de gemeenschap. Samen met andere moeders en rolmodellen in de gemeenschap richtte zij daarom “Hope for the Children” op.

“Gelukkig kon ik met behulp van missionarissen naar school. Zij hebben mij geholpen tot en met het behalen van mijn diploma in onderwijs aan de universiteit in Kampala.”

Lees hier het hele verhaal van Oliver.

Dorian – WVS Field manager

Dorian Cosijnse is betrokken bij WVS Consulting als coördinator van de ontwikkelingsprojecten in het buitenland. Dorian begeleid de lokale partnerorganisaties en ondersteunt hen in het behalen van hun missies. Daarnaast volgt Dorian de gesponsorde kinderen en is betrokken bij gesprekken met ouders en andere sleutelfiguren.

“Het is prachtig om te zien dat kwetsbare en getraumatiseerde kinderen weer durven dromen en de toekomst positief tegemoet zien!”

Lees hier Dorian’s laatste update.

Bulletin – Visit reports

Via onze bedrijfspublicaties blijf je op de hoogte van de voortgang van ons programma in Uganda.

Lees hier Adriaans laatste update (mei 2019)