WVS helpt

Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Een wereld waarin iedereen leeft in veiligheid en toegang heeft tot onderwijs, gezondheidszorg en basisbehoeften als eten en schoon drinkwater. Als bedrijf zijn wij al jarenlang betrokken bij hulpprojecten in Afrika. Wij richten ons daarbij primair op kwetsbare kinderen en jongeren.

Voor onze afgeronde projecten, zie: afgeronde projecten.

Meer weten over onze lopende projecten? zie: lopende projecten.

Om onze impact te vergroten, hebben wij in 2019 stichting Child Care Africa opgericht. Deze stichting werkt samen met lokale initiatieven in Afrika om een tastbaar verschil te maken in de vaak uitzichtloze leefsituatie van kwetsbare kinderen in arme regio’s. Onderwijs vermindert armoede en stimuleert economische groei. Wij vinden het belangrijk om juist die kinderen te helpen die zonder steun geen kans hebben om naar school te gaan. Met onze hulp kunnen zij ontsnappen aan de armoede cyclus en een positieve bijdrage te leveren aan hun familie, gemeenschap en land.  

Onze betrokkenheid

Om de lokale initiatieven verder te ontwikkelen en op te schalen zijn wij zelf in Afrika actief. Dit is gericht op begeleiding en toezicht houden op de uitgaven en verloop van de programma’s. Daarnaast gaat een aantal keer Wij werken samen met lokale initiatieven. Om deze lokale initiatieven verder te ontwikkelen en op te schalen zijn wij zelf ook in Afrika actief. Wij begeleiden de lokale partners en houden toezicht op de uitgaven en het verloop van de programma’s. Daarnaast gaat een aantal keer per jaar een wisselende groep collega’s van WVS op bezoek om een training te verzorgen en de kinderen en hun families te ontmoeten. Zo bieden wij niet alleen een helpende hand, maar worden collega’s zelf ook verrijkt door de ervaringen en ontmoetingen.

Bulletin – Visit Reports

Via onze bedrijfspublicaties blijf je op de hoogte van de voortgang van ons programma in Uganda.

Lees hier Adriaans laatste update (mei 2019)

Help mee

Onze relaties zien de waarde van onze low-cost, no-nonsense aanpak en willen vaak mee-investeren in de toekomst van deze kinderen en jongeren. Om dat fiscaal gemakkelijker te maken heeft Child Care Africa Foundation een ANBI status. 

Wij enthousiasmeren bedrijven om het aantal kinderen te sponsoren dat hun bedrijf groot is. Heeft u 100 medewerkers in dienst? Geef dan aan 100 kinderen het duwtje in de rug om iets goeds met hun leven te kunnen doen. Zo kunnen wij samen de wereld een beetje mooier maken.

Contact

Het is onze ervaring dat je voor weinig geld, veel kunt betekenen voor kwetsbare weeskinderen. Bent u geïnspireerd door ons verhaal en wilt u meedoen? Neem dan contact op met Wim van Welzen via telefoonnummer +31 (0) 182 347 168 of per e-mail info@cca-f.org