Verhaal Oliver

Oliver

Mijn naam is Oliver Namusabi. Ik ben opgegroeid in het afgelegen Amudat District in Oost Oeganda. Tijdens mijn jeugd was Amudat heel anders dan nu; er waren gewelddadige gevechten tussen stammen over vee en land. Gelukkig kon ik met behulp van missionarissen naar school. Zij hebben mij geholpen tot en met het behalen van mijn diploma in onderwijs aan de universiteit in Kampala.

Eenmaal terug in Amudat wilde ik iets betekenen voor kinderen in de gemeenschap. Samen met andere moeders en rolmodellen in de gemeenschap richtte ik “Hope for the Children” op, met als doel onderwijskansen te creëren voor kwetsbare kinderen.

In Amudat is 95% van de bevolking analfabeet en gaat maar één op de vijf kinderen naar school. Jongens dragen zorg voor het vee en meisjes worden op 10-14 jarige leeftijd besneden en uitgehuwelijkt.

Wij komen op voor de rechten van kinderen en zorgen er door middel van voorlichting voor dat de gemeenschap verandert. Wij geloven dat onderwijs de sleutel is naar ontwikkeling en werken hand in hand met religieus leiders, lokale leiders, het district, de overheid en ontwikkelingspartners. Wij hebben een grote passie voor kinderen en geven hen alle zorg en aandacht die zij nodig hebben.